МОЛИЯВИЙ ОПЕРАЦИЯЛАРГА СОЛИҚ СОЛИШНИНГ ТИЖОРАТ БАНКЛАР ФАОЛИЯТИГА ТАЪСИРИ (The Conference Hub, 2025)
Тижорат банклари молиявий воситачи сифатида иқтисодиётда ресурсларни самарали тақсимлайди, кредит миқдорини кенгайтиради ва тўлов тизимларининг узлуксиз ишлашини таъминлайди. Солиқ сиёсати эса уларнинг фойда маржаси, рискни бошқариш стратегияси ва инвестиция имкониятларига бевосита таъсир қилувчи муҳим институционал омил ҳисобланади1. Демак, молиявий операцияларга қўйилган турли солиқлар банк фаолияти барқарорлигига қандай таъсир қилаётганини таҳлил қилиш амалда ҳам, илмий жиҳатдан ҳам долзарбдир.