INGLIZ TILI LEKSIKOLOGIYASI VA O‘ZBEK TILI LEKSIKOLOGIYASINING QIYOSIY O‘RGANILISHI (The Conference Hub, 2025)
Mazkur tezisda ingliz va o‘zbek tillari leksikologiyasining nazariy asoslari, leksik birliklarning shakllanishi, semantik guruhlanishi, so‘z yasash xususiyatlari hamda milliy-madaniy omillar ta’sirida yuzaga keladigan farqlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot ikki til leksikasining tipologik o‘xshashliklari va farqlarini, tarjima jarayonidagi muammolarni ham yoritadi.