“DEKORATIV HAYKALTAROSHLIK: ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA BADIY-TA’LIM JARAYONIDAGI AHAMIYATI” (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada dekorativ haykaltaroshlikning tarixiy ildizlari, badiiy ifoda vositalari, zamonaviy rivojlanish tendensiyalari hamda san’at ta’limidagi pedagogik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda milliy an’analar va zamonaviy texnologiyalarning uyg‘unlashuvi, dekorativ haykaltaroshlikning dizayn, amaliy san’at va jamoat makonidagi qo‘llanilishi yoritiladi. Shuningdek, talabalarda estetik tafakkur, ijodiy ko‘nikma va kompozitsion savodxonlikni rivojlantirishdagi roli asoslab berilgan.