PSEUDOMONAS AERUGINOSA SHTAMMLARINING ANTIBIOTIKLARGA REZISTENTLIK XUSUSIYATLARI VA KLINIK AXAMIYATI (The Conference Hub, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada Pseudomonas aeruginosa shtammlarining antibiotiklarga rezistentlik mexanizmlari, klinik ahamiyati, zamonaviy epidemiologik tendensiyalari, sog‘liqni saqlash tizimidagi xavflilik darajasi, intensiv terapiya bo‘limlarida uchrash chastotasi, karbapenemlar, fluorxinolonlar, aminoglikozidlar va tsefalosporinlarga chidamlilikning molekulyar asoslari, infeksiyani keltirib chiqaruvchi virulentlik omillari, biofilm hosil qilish xususiyati hamda multidorivor rezistentlikning klinik oqibatlari batafsil o‘rganilgan. Tadqiqot IMRAD strukturasiga muvofiq amalga oshirilgan bo‘lib, unda P.