UMUMTA`LIM MAKTABLARINING 6-SINF TASVIRIY SAN`AT DARSLARIDA “ADABIY ASAR SYUJETI ASOSIDA MUSTAQIL KOMPOZITSIYA ISHLASH” METODIKASINI O`RGATISH (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada 6-sinf o‘quvchilari uchun tasviriy san’at darslarida adabiy asar syujetiga asoslanib mustaqil kompozitsiya yaratish metodikasi tatbiq etiladi. Syujet va kompozitsiya tushunchalari san’at va adabiyot sohalari kontekstida ko‘rib chiqiladi, kompozitsiyaning shakl, rang, chiziq va fazoviy joylashuv orqali mazmunni ifodalashdagi roli alohida ta’kidlanadi. Maqolada dars jarayonidagi bosqichlar ko‘rib chiqiladi. Shu orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi, badiiy tafakkuri va estetik madaniyati rivojlantiriladi. Natijada, adabiyot va tasviriy san’atni integratsiyalashgan tarzda o‘rgatish orqali 6-sinf darslarida o‘ziga xos tayyorgarlik hamda ijodiy pedagogik muhit yaratiladi.