ADVОKATNING HUQUQIY MAQОMI VA UNING HIMОYA FUNKSIYALARI (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada advokatning huquqiy maqomi va uning himoya funksiyalari tahlil qilinadi, shuningdek, hozirgi tahrirdagi “Advokatura to‘g‘risida”gi Qonun va shu sohaga oid boshqa normativ-huquqiy hujjatlar qo‘llaniladi. Advokatura — bu huquqiy yordam ko‘rsatish, sudda himoya qilish va fuqarolarning huquqlarini himoya qilish maqsadida tashkil etilgan mustaqil va professional faoliyat yurituvchi advokatlar tizimidir. Maqola, advokaturaning jamiyatdagi roli va uning huquqiy tabiatini o‘rganib, bu institutning davlat tizimidagi o‘rni va ahamiyatini yoritib beradi.