BADIIY MATNLARDA NIKOH TUSHUNCHASI IFODASINING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada badiiy matnlarda nikoh tushunchasining lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Nikohga oid til birliklari, ramziy va poetik ifodalar misolida o‘zbek xalqining oila, baxt, sadoqat, mehr-oqibat singari qadriyatlari badiiy asarlarda qanday aks etishi o‘rganiladi. Tadqiqotda nikoh tushunchasining milliy madaniyatdagi o‘rni, an’ana va urf-odatlar bilan bog‘liqligi, shuningdek, zamonaviy adabiyotda ifodalanishiga e’tibor qaratilgan.