XALQ QO‘SHIQLARI VOSITASIDA BO’LAJAK BOSHLANG’ICH TA’LIM O’QITUVCHILARIDA ADABIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH (The Conference Hub, 2025)
Adabiy kompetensiyalar boshlang'ich sinf o'qituvchilari uchun juda muhim, chunki ular yosh o'quvchilarda til rivojlanishi va savodxonlik ko'nikmalarini rivojlantirishda asosiy rol o'ynaydi. Ushbu maqola bo'lajak boshlang'ich sinf o'qituvchilarida adabiy qobiliyatlarni rivojlantirish uchun xalq qo'shiqlaridan foydalanishning innovatsion yondashuvini o'rganadi. Xalq qo‘shiqlari boy madaniy meros sifatida tilni bilish, madaniy ong va ijodkorlikni oshirish uchun o‘ziga xos platforma yaratadi. Tegishli adabiyotlarni ko‘rib chiqish va amaliy natijalarni ko‘rib chiqish orqali ushbu tadqiqot xalq qo‘shiqlarini o‘qituvchilar ta’limi dasturlariga adabiy kompetensiyalarga yaxlit yondashuvni tarbiyalash uchun integratsiyalashning ahamiyatini ko‘rsatadi. Topilmalar xalq qo‘shiqlarini bo‘lajak o‘qituvchilarga yosh ongni samarali ruhlantirish va tarbiyalash uchun zarur ko‘nikmalarni shakllantirishda pedagogik vosita sifatida qo‘llash muhimligini ta’kidlaydi.