INGLIZ TILIDA O’QISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (The Conference Hub, 2025)
Mazkur maqolada ingliz tilida o‘qish kompetensiyasini shakllantirish va rivojlantirish jarayonining psixologik-pedagogik hamda lingvodidaktik xususiyatlari yoritilgan. O‘qish kompetensiyasining tarkibiy qismlari, uni rivojlantirishda individual va yoshga oid psixologik omillarning roli, zamonaviy ta’lim yondashuvlari va metodikalar asosida tahlil etilgan. Shuningdek, lingvodidaktik vositalar orqali ingliz tilida mazmunli o‘qish malakasini rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rib chiqilgan.