(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Flotatsiya jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan adabiyotlar tahlil qilinib, uglevodorodlar bilan aralashmada yog‘li aminlarni kollektor sifatida ishlatish silvinit rudalarini flotatsion boyitishda ijobiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlandi. Xromatografik tahlil yordamida import va mahalliy ikkilamchi suyuq parafinlarning tarkibi aniqlandi va solishtirildi. Mahalliy ikkilamchi mahsulotlardan olingan suyuq kerosin flotatsiya jarayonini yaxshilash, KCl ning konsentratga chiqishini oshirish va qimmatli aminlar sarfini kamaytirish va shu orqali ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirishi isbotlangan.