(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Mazkur tezisda ingliz va o‘zbek tillari leksikologiyasining nazariy asoslari, leksik birliklarning shakllanishi, semantik guruhlanishi, so‘z yasash xususiyatlari hamda milliy-madaniy omillar ta’sirida yuzaga keladigan farqlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot ikki til leksikasining tipologik o‘xshashliklari va farqlarini, tarjima jarayonidagi muammolarni ham yoritadi.