(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Badiiy adabiyotning asosiy xususiyatlaridan biri uning obrazlilik va tasviriylikka asoslanganligidir. Yozuvchi metafora, epitet, taqqoslash, metonimiya, ironya, kinoya, personifikatsiya, simvol kabi badiiy-tasviriy vositalar yordamida o‘z g‘oyaviy-estetik maqsadlarini ifodalaydi. Tarjima jarayonida ushbu vositalarni to‘g‘ri va ta’sirchan ifodalash estetik ekvivalentlikka erishishning eng muhim sharti hisoblanadi. Chunki badiiy tasvir vositasi so‘zning tashqi shakli emas, balki uning mazmuniy-emotsional, milliy, madaniy, konnotativ qatlamlari bilan uzviy bog‘liqdir.