(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekiston ta’lim tizimida 2010–2023-yillar davomida umumta’lim maktablarida faoliyat yuritayotgan o‘qituvchilar sonining o‘zgarish tendensiyalari tahlil qilinadi. Statistik ma’lumotlar asosida o‘qituvchilar tarkibi, sonining hududlar kesimidagi o‘sishi va ta’lim sifatiga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari so‘nggi yillarda ta’lim sohasidagi islohotlar, yangi o‘quv yurtlarining tashkil etilishi va nodavlat sektorning rivojlanishi o‘qituvchilarga bo‘lgan talabni keskin oshirganini ko‘rsatadi.