(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi tabu birliklarning leksik-struktur xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tabu so‘zlarning kelib chiqishi, ularning ijtimoiy va madaniy omillar bilan bog‘liqligi, shuningdek, ularni almashtiruvchi evfemizmlarning shakllanish mexanizmlari o‘rganiladi. Leksik-semantik tahlil orqali tabu birliklarning sinonimik qatori, morfologik tuzilishi va pragmatik vazifalari yoritiladi.