(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb qilish mexanizmlarining nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi. Xususan, AQSh, Germaniya, Xitoy, Janubiy Koreya va Singapur kabi davlatlarning investitsion siyosati, institutsional islohotlari hamda investorlar uchun yaratilgan rag‘batlantiruvchi sharoitlar o‘rganilgan. Maqolada zamonaviy ilmiy yondashuvlar asosida xorijiy investitsiyalar oqimining iqtisodiy o‘sish, texnologik yangilanish va mehnat unumdorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston uchun xorijiy tajribadan foydalanish istiqbollari muhokama qilinadi.