(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada badiiy matnlarda nikoh tushunchasining lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Nikohga oid til birliklari, ramziy va poetik ifodalar misolida o‘zbek xalqining oila, baxt, sadoqat, mehr-oqibat singari qadriyatlari badiiy asarlarda qanday aks etishi o‘rganiladi. Tadqiqotda nikoh tushunchasining milliy madaniyatdagi o‘rni, an’ana va urf-odatlar bilan bog‘liqligi, shuningdek, zamonaviy adabiyotda ifodalanishiga e’tibor qaratilgan.