(untitled) (The Conference Hub, 2025)
Gazning namligi deb, uning tarkibidagi suv bug‘lari mavjudligiga aytiladi. Tabiiy gazda namlikning saqlanishi bosim va haroratga bog‘liq. Gazning harorati qancha yuqori bo‘lsa, gaz birlik hajmda shuncha ko‘p namlik saqlaydi. Gazning bosimi haroratga teskari bo‘lib, gazning bosimi oshishi bilan gazning namligi kamayadi [1].